Op 13 november heeft René Paas, commissaris van de Koning in Groningen, een digitaal werkbezoek gebracht aan de Innovatiehub Oost-Groningen. De IHOG is een unieke combinatie van onderwijs, overheid en bedrijven. De IHOG gaat uit van de sterktes van de regio: de productie en verwerking van drie unieke grondstoffen: aardappelzetmeel, hennep en magnesiumzout. Doel van dit werkbezoek was om de heer Paas bij te praten over de stand van zaken en nieuwe ontwikkelingen bij de IHOG.

René Paas CdK Groningen: “Laat de oogst maar komen van de Innovatiehub Oost-Groningen. Ik ben benieuwd hoe het ervoor staat na een veelbelovende start.”

Wat interessant is aan de IHOG, is dat drie bedrijven elkaar hebben gevonden als partners omdat het ook nog eens past bij de strategie van de bedrijven. Zo creëert IHOG win-win situaties. Met name duurzaam en gezond voedsel is een van de speerpunten. Ook kunnen we toegevoegde waarde leveren in de bouw wereld met duurzaam isolatiemateriaal. De ambitie is om die hele keten – van begin tot eind – te laten plaatsvinden in Oost-Groningen. Op die wijze geven we de regio een boost en investeren we in een mooie toekomst.

Jouke de Vries, Voorzitter College van Bestuur Rijksuniversiteit Groningen: “Interdisciplinair werken met verschillende scholen en de universiteit van het noorden. Daar past IHOG heel goed in en ik wil er graag meer van weten om te kijken hoe we de scholen hiermee verder kunnen helpen.”

Carine Joosse, Dean LS&T en biobased economy Hanze: “Vanuit de samenwerking tussen scholen kunnen we impact maken. Wij steunen dit initiatief volledig en doen er alles aan om er een succes van te maken.”

Commissaris van de Koning René Paas

De Commissaris van de Koning René Paas tijdens de officiële opening van de IHOG.

Translate »