Plantjebandje nieuwsbericht januari 2024

Bert op film bij Eurosonic Noorderslag

In de wereld van festivals en evenementen, waar kleurrijke bandjes en keycords een gebruikelijk gezicht zijn, komt PlantJeBandje als een groen en milieuvriendelijk alternatief naar voren. Onder andere ontstaan binnen de Innovatiehub Oost-Groningen (IHOG), heeft dit initiatief zijn roots diep verankerd in onze missie naar duurzaamheid en regionale impact. Tessa Hesseling, de bedenker van PlantJeBandje, bracht haar visie tot leven met als doel een positieve duurzame impact te hebben op festivals.

Het Ontstaan van PlantJeBandje: Een Groen Alternatief

PlantJeBandje wordt gedreven door het verlangen om festivals en evenementen duurzamer te maken. Tessa Hesseling bedacht het circulaire bandje van Hennep voor een vormgevingsopdracht aan de Kunstacademie Minerva met hulp van Innovest. Omdat er grote potentie in het idee zat en het goed paste binnen onze visie, kreeg Tessa de kans het verder te ontwikkelen binnen IHOG. Door het afbreekbare bandje achteraf te planten, blijven de mooie herinneringen in de vorm van plantjes in plaats van plastic afval. Hierbij vormt het bandje een bewuste tegenhanger ten opzichte van de reguliere polyester bandjes.

Bert Venema: De Drijvende Kracht achter PlantJeBandje

Het verhaal van PlantJeBandje kreeg een boost toen Bert Venema, geïnspireerd door een artikel in het Dagblad van het Noorden over IHOG, zich het lot van dit innovatieve project aantrok. Als commercieel medewerker voor sociale werkplaatsen in toekomstbestendige projecten, zag hij een kans om PlantJeBandje commercieel op de kaart te zetten. De vraag “wie maakt PlantJeBandje?” kreeg het antwoord “Niemand nu,” en dat was genoeg om Bert aan te moedigen om de handschoen op te pakken.

Meer dan alleen Polsbandjes

Naast de iconische polsbandjes biedt PlantJeBandje ook duurzame keycords. Deze zijn niet alleen voorzien van bloemzaadjes en gemaakt van hennep, maar ook composteerbaar en met compleet op maat te maken opdruk. PlantJeBandje heeft zelfs een bekerhouder in hun assortiment, perfect voor festivals waar bekers moeten worden bijgehouden.

Toekomst van PlantJeBandje: Innovatie en Duurzaamheid Hand in Hand

Met gemiddeld zo’n 16.000.000 festivalgangers, is er een hele markt te veroveren, om van de evenementenbranche nog maar te zwijgen. PlantJeBandje is klaar voor de grote aantallen, nu de festivals nog. Waar grotere festivals nu nog bezuinigen op polsbandjes, zal hier in de nabije toekomst waarschijnlijk verandering in komen met scherpere regelgeving. Hierom zal PlantJeBandje blijven innoveren en anticiperen op deze groeiende vraag. Voor het evenementen- en festivalseizoen van 2024 hoopt Bert compleet afbreekbare sluitingen te lanceren, waarmee de duurzame cirkel helemaal rond wordt. Bert staat hierbij niet stil en blijft streven naar een wereld waarin duurzaamheid de norm is, zonder concessies te doen aan comfort of stijl.

Met een sterke connectie met sociale werkplaatsen, inzet voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en plannen voor uitbreiding naar middelgrote festivals, blijft PlantJeBandje niet alleen een duurzaam product, maar ook een symbool van maatschappelijke verantwoordelijkheid en innovatie. Het is duidelijk dat PlantJeBandje niet alleen een groen statement maakt op festivals, maar ook een groeiende impact heeft op diverse evenementen en bedrijven wereldwijd. We blijven de ontwikkelingen op de voet volgen en kijken uit naar een duurzaam 2024.

Connectie met de Innovatiehub: Samenwerken voor Duurzaam Succes

PlantJeBandje is niet alleen het resultaat van individuele inspanningen, maar ook van de samenwerking binnen de Innovatiehub Oost-Groningen. Onze hub heeft zich toegewijd aan het bevorderen van duurzame projecten en PlantJeBandje is hier een levendig voorbeeld van. Door de gedeelde expertise en middelen van bedrijven zoals Avebe, HempFlax en anderen, kon PlantJeBandje evolueren tot het duurzame alternatief dat het nu is. Het bandje wordt geweven en in elkaar gezet in de regio en de zaadjes zijn ook lokaal, dit maakt het product echt Gronings.

PlantJeBandje in de Huidige Markt

PlantJeBandje heeft al indruk gemaakt op diverse klanten, waaronder gevestigde festivals zoals Grasnapolsky, Paradigm, en Noorderzon. Maar het bereik van PlantJeBandje gaat verder dan festivals alleen. Het wordt ook gebruikt door onderwijsinstellingen, gemeenten en bedrijven zoals Vattenfall en DHL eCommerce voor verschillende evenementen en rondleidingen.

Plantjebandje nieuwsbericht 1-2024-2

Translate »