Projecten

IHOG voorstellen linkedin Johanna
IHOG Linkedin voorstellen Milou & Jelle
IHOG Linkedin voorstellen Floris
Onno Broekman

Onno Broekman

Onderwerp: PhD project om zetmeel te oxideren op een duurzamere manier

Studie: Rijksuniversiteit Groningen

Onderzoek: In samenwerking met Avebe doe ik onderzoek naar nieuwe manieren om zetmeel te oxideren zoals met katalysatoren en waterstofperoxide.
Samen met masterstudent Brian Dijkhuis heb ik gekeken naar nieuwe magnesium houdende reagentia voor de oxidatie van zetmeel. Via contacten vanuit IHOG zoals Johanna Thomann kijken we nu of de expertise van de oxidatie van zetmeel kunnen combineren met de expertise van magnesiumhoudende zetmelen om nieuwe producten te maken met verbeterde eigenschappen.

Onno Broekman

Sander Brugman

Studie: Toegepaste Chemie aan de Hanzehogeschool

Onderzoek: Groene synthese van Monoacylglyceriden: Optimalisatie van directe verestering van korte vrije vetzuren met glycerol, gekatalyseerd door aardappel proteïne (Solanic 200).

Via de IHOG ben ik terecht gekomen bij het innovatie centrum van Royal Avebe. Hier heb ik de mogelijke toepassing van aardappel eiwit als bio-katalysator onderzocht om farmaceutische componenten en biobased chemical building blocks te synthetiseren.

Onno Broekman

Harm Pieter Waalkens

Studie: Bedrijfskunde met de Minor Smart Energy

Onderzoek: Bierschuiversterker groep

Doorgroeiers

Doorgroeiers IHOG

Voltooide Projecten

Frank Kooi, Inge Dekker, Bent Wijchers, Annemiek Woltjer, Joeri Kanters, Noah Voortman ( geen foto )

Onderwerp: Henneptoepassingen voor festivals

Studie: Bedrijfskunde Hanzehogeschool

Onderzoek: Het onderzoek richt zich op een marktonderzoek naar de koopintentie van festivalorganisatoren en de attitude van bezoekers en leveranciers op het gebied van hennep toepassingen.

Voltooide Projecten

Testimonials

Testimonial IHOG Circulair Meubels
Testimonial IHOG Eczeem
Testimonial IHOG Johanna
Testimonial IHOG PlantJeBandje

Ontwikkel jezelf binnen IHOG

Wij zoeken HBO/WO-studenten die op zoek zijn naar een afstudeeropdracht/stage. Je hebt affiniteit met chemie en life sciences. Verder draag je Oost Groningen een warm hart toe en wil je in een samenwerking met andere studenten die ook voor de Innovatie Hub Oost-Groningen actief zijn de economische activiteit in de regio helpen versterken.

Heb jij voldoende kennis van chemie en heb je een passie voor ondernemen? Binnen de IHOG vergroot jij je netwerk terwijl je wordt begeleid door professionals van verschillende disciplines. Zo haal jij het beste uit je studietijd! Heb je vragen of wil je graag solliciteren? Stel jouw vraag of stuur je CV en motivatiebrief via het contactformulier. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

rug
Zechsal pure magnesium
Minerva
rug