Geslaagd digitaal IHOG college
De toekomst van voeding
Op 16 oktober vond de tweede editie van het IHOG college plaats. In verband met de maatregelen rondom het corona virus heeft het college digitaal plaatsgevonden. Gelukkig is iedereen steeds meer bekend met het werken en overleggen via Microsoft Teams, waardoor er alsnog een goede opkomst was op de vrijdagmiddag. De eerste spreker was Gerard ten Bolscher, Managing Director R&D bij Avebe. Hij sprak over de transitie naar vegetarische voeding, op basis van aardappelzetmeel. Wist jij bijvoorbeeld dat Avebe een bijdrage heeft geleverd aan het maken van de eerste vegetarische Whopper van Burger King? Ook is het hebben van een “clean label” – een label zonder allerlei E-nummers – trending in de voedingsindustrie. Dat komt omdat mensen steeds kritischer kijken naar de ingrediënten van een product om te bepalen hoe gezond iets is.
De veelzijdigheid van hennep
De tweede spreker was Mark Reinders, CEO van HempFlax. Hij sprak over hennep innovatie uit Pekela voor de wereld en over de hennep markt. Wist jij dat alle facetten van de hennep plant worden gebruikt voor het maken van producten? Zo vindt er geen verspilling plaats! Een belangrijke ontwikkeling is het maken van isolatiemateriaal uit hennep, waarbij producten van Avebe worden ingezet voor biobased lijmen voor de bouw. En het magnesiumzout van Nedmag zorgt ervoor dat het isolatiemateriaal minder brandbaar is.
Wil je bij het volgende college aanwezig zijn? Neem dan contact met ons op.