IHOG activiteiten kalender 2

IHOG Evenementen 2022

Afgelopen tijd is de IHOG bezig geweest met zowel de participatie als organisatie van een aantal evenementen. Het gehele jaar door zullen er evenementen worden georganiseerd – voor jong en oud.

Binnenkort staan de volgende evenementen op de agenda.

Antropoceen-Kunsthal-Helmond
Antropoceen Kunsthal Helmond-2

Antropoceen: Naast Material District zullen er ook diverse duurzame
prototypes/producten worden tentoongesteld tijdens de expositie
‘Antropoceen’ in het Museum Kunsthal te Helmond.

Wanneer? 10 april – 11 september 2022
Waar? Kunsthal Helmond

Uit het Moeras: De expositie “Uit het Moeras” is een project van het
dagblad van het Noorden waarin familieverhalen uit de Groningse en
Drentse Veenkoloniën centraal staan.

Wanneer? v.a. 10 april 2022
Waar? vanBerensteyn, Veendam

Uit-het-Moeras
HIF-foto-

Hanze Impact festival: Tijdens de bijeenkomst laat je je inspireren, vergaar je inzichten over de hedendaagse onderzoeken van de HanzeHogeschool en wat de effecten zijn voor onze samenleving. Daarnaast biedt het Hanze Impact Festival een mogelijkheid om mee te praten over hoe we deze prachtige regio verder kunnen ontwikkelen.

Wanneer? 15 juni 2022
Waar? Van Olsttoren, Zernikeplein 7 in Groningen

Eindpresentatie AdoptIDee: De afgelopen maanden hebben de leerlingen van de Hendrik Westerschool gewerkt aan AdoptIDee. Een samenwerking tussen de school en de lokale bedrijven (zoals Nedmag, Zechsal en HempFlax) met de hulp van de Innovatiehub Oost-Groningen. De leerlingen zijn bij de bedrijven geweest en hebben hun indrukken verwerkt in een poster en een quiz (per bedrijf), die tijdens de eindpresentatie gepresenteerd zullen worden.

Wanneer? 6 juli 2022
Waar? In de MFC de Binding te Oude Pekela

Adopt-idee-eindpresentatie-
make-port-mercurius-

Regiodag – Oost Groningen: Tijdens het tweedaagse werkbezoek van Regio Deal – Oost Groningen gaat IHOG een presentatie geven en daarnaast zal er ook een excursie zijn (dit in samenwerking met Makeport Mercurius). Makeport Mercurius is net zoals de IHOG een innovatief initiatief die ondernemers en onderwijs in de regio versterkt.

  • Wanneer? 8 en 9  september 2022
  • Waar? Makeport Mercurius in Stadskanaal
AOG-studiedag over innovatie bij Nedmag/IHOG: In het programma van de AOG zal er een werkbezoek aan Nedmag in Veendam plaatsvinden. Daarnaast zal er kennis gemaakt worden met de innovatiehub om ze laten zien hoe de kracht van de regio optimaal benut kan worden. Met als doel om gezamenlijk duurzame producten te produceren voor de markt van de toekomst.

 

  • Wanneer? 6 september 2022
  • Waar? Nedmag te Veendam
Nedmag-voor-AOG-
Prinsjesmarkt 2019 | ©Remco den Arend

Prinsjesfestival: In de week voor en op Prinsjesdag wordt jaarlijkse het Prinsjesfestival gehouden in Den Haag. Prinsjesfestival viert onze democratische rechtsstaat, want het is een groot goed om in een democratie te leven. Ieder jaar biedt het festival een programma vol feestelijke en inhoudelijke activiteiten. Tijdens de Prinsjesmarkt aanwezig zijn met een stand met diverse producten van Zechsal, Hempflax en IHOG. Kom langs en laat je verrassen door het moois uit de regio!

  • Wanneer? 17 september 2022
  • Waar? Hofvijver te Den Haag
Toneelstuk “Pekels Goud”: In oktober wordt de Wedderwegkerk in Oude Pekela omgetoverd tot een uniek theater. Dan

wordt in -en rond de kerk het stuk ‘Pekels Goud’ uitgevoerd. Een theaterstuk speciaal geschreven rond de verhalen van legendarische mensen uit het verleden en de kracht van Oude Pekela in het heden én de toekomst. Dus niet alleen terugkijken, maar vooruitkijken.

Wanneer? Op vrijdag 14 en zaterdag 15 oktober 2022
Waar? Wedderwegkerk; Hendrik Westerstraat 114 in Oude Pekela

Veur-Aaltied
DDW-oktober-2022

Dutch Design Week: Wat gebeurt er als je hennepvezels met magnesium en aardappelzetmeel combineert? Studenten van Academie Minerva zijn hiermee aan de slag gegaan en hebben duurzame producten ontworpen. Deze prototypes zijn dit najaar te bewonderen tijdens de Dutch Design week in Eindhoven!

Wanneer? 22 tot en met 30 oktober 2022

Waar? Verspreid over Eindhoven

Zechsal pure magnesium
rug