Plattegrond IHOG 2023

IHOG Evenementen 2023

Afgelopen tijd is de IHOG bezig geweest met zowel de participatie als organisatie van een aantal evenementen. Het gehele jaar door zullen er evenementen worden georganiseerd – voor jong en oud.

Binnenkort staan de volgende evenementen op de agenda en deze agenda zal het hele jaar verder worden aangevuld.

Website foto Zechsal MM

Expeditie Toptalent: Rondleiding MBO Noorderpoort studenten

Woensdag 8 februari worden studenten van MBO Noorderpoort Winschoten rondgeleid bij Makeport Mercurius in Stadskanaal en Zechsal in Veendam. Deze bezoeken zijn een onderdeel van Expeditie Toptalent, een samenwerking tussen Noorderpoort en IHOG. De vorige rondleiding was op 15 november bij HempFlax en Nedmag. Het gaat om een bezoek van 30 MBO studenten vanuit de opleidingen bedrijfsadministratie en secretarieel. Tijdens de bezoeken maken zij kennis met de bedrijven, met een focus op het gebied van administratie en logistiek.

Waar?  Makepoort Mercurius, Stadskanaal & Zechsal in Veendam
Wanneer?   8 februari 2023

Zechsal: https://www.zechsal.nl/

Makeport: https://www.makeportmercurius.nl/

Adopt-idee-eindpresentatie-

 

AdoptIDee 2023

In de periode april tot juni hebben zes scholen uit de regio Oost-Groningen meegedaan aan AdoptDee. Er worden rond de 120 leerlingen verwacht die aan 10 ondernemers worden gekoppeld.
De leerlingen gaan aan de slag met een vraagstuk van de ondernemer. Bij de eindpresentatieworden de ideeën voorgelegd aan elkaar, leerlingen en ondernemers. Een actiegerichtekennismaking tussen jonge mensen en het bedrijfsleven in de regio.

De deelnemende bedrijven zijn
Koerts Dakwerken, Airco-Fin, Avebe, Nedmag, HempFlax en Zechsal, mede georganiseerd door PNO Consultants en ons van IHOG.

Waar? Oude Pekela, Nieuwe Pekela, Veendam & Stadskanaal
Wanneer? 11 april – 23 juni

AdoptIdee: https://adoptidee.nl/pekela/

  Website foto AdoptIdee

  Grasnapolsky: expositie van onze ‘Bewust meubilair’ materialen

  Vanuit IHOG leveren wij dit jaar festivalbandjes van hennep voor Grasnapolsky, het grootschalige festival vol muziek, kunst en cultuur, dat plaatsvindt in de voormalige strokartonfabriek ‘de Toekomst in Scheemda. Daarnaast wordt het bewuste meubilair (in samenwerking met Jack Brandsma en Minerva) tentoongesteld en wordt ons verhaal verteld aan de bezoekers. Mooi om op deze manier een steentje bij te dragen aan dit prachtige festival.

  IHOG is partner van Grasnapolsky

  Wanneer? 10-12 maart 2023
  Waar? Fabriek de Toekomst, Scheemda

  KABK

  Rondleiding Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten

  Dinsdag 21 februari kwam kunstenaar en designer Krijn Christiaansen langs met een groep studenten van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten uit Den Haag om een kijkje te nemen bij Nedmag, HempFlax en ons. Een reis terug naar de oorsprong van de mooie materialen die gebruikt worden in hun ontwerpen. Goed initiatief om zo in de relatie te duiken tussen de materialen en hun oorspronkelijke omgeving. KABK, we hebben jullie met plezier ontvangen en zijn benieuwd hoe de indrukken van deze dagen zich vertalen in nieuwe kunstwerken!

  Waar? Nedmag en IHOG-kantoor in Veendam & HempFlax in Oude Pekela
  Wanneer? 21 februari

   Offcourse Minerva IHOG

   OffCourse programma Minerva

   3 Maart ging een groep studenten van de kunstacademie Minerva op excursie naar onze regio om een bezoek te brengen aan Nedmag en HempFlax. In het kader van een off-course programma namen Sarah Peyrel en Sebastiaan Baar de studenten mee naar aanleiding van hun ontwikkelingen omtrent Material Magic, het bewuste meubilair (o.l.v. Jack Brandsma), dat al een tijd te bewonderen is op verschillende kunstexpo’s.

   Met deze excursie gingen zij met de studenten terug naar de
   oorsprong van de grondstoffen die de basis leggen voor het meubilair.

   Waar? Nedmag in Veendam & HempFlax in Oude Pekela
   Wanneer? 3 maart

   Material Magic Milaan

   Material Magic op de Isola Design Week di Milano

   Material Magic is het innovatieve meubilair gemaakt van aardappelzetmeel, magnesium en hennepvezel, ontworpen en onderzocht door Jack Brandsma. Het meubilair heeft inmiddels veel waardering gekregen op diverse evenementen, zowel in binnen- als buitenland. Één van deze exposities is het Isola Design Week in Milaan. De Isola Design Week is een jaarlijks evenement in Milaan dat creatieve designexposities, installaties en activiteiten samenbrengt in de bruisende wijk Isola, waarbij innovatie en kunstzinnigheid worden gevierd. Hier was Material Magic als een vis in het water.

   Waar? Isola Milaan, Italië
   Wanneer? 18 april – 23 april

    WCSF

    Zechsal en André Heeres op het World Congress on Science and Football

    Het WCSF is een internationaal evenement dat wetenschappers en voetbal experts samenbrengt om de nieuwste ontwikkelingen en inzichten op het gebied van voetbal wetenschap te delen. Zechsal was hier aanwezig samen met André Heeres om hun verhaal te vertellen over de krachtige werking van magnesium op spierherstel.

    Waar? UMCG, Groningen
    Wanneer? 24 – 26 mei

    VNG IHOG

    VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten) Jaarcongres

    Het jaarcongres van de VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten) werd dit jaar gehouden in Groningen. Bij het historische fabrieksgebouw van HempFlax heeft de Gemeente Pekela bestuurders, ambtenaren, experts, en andere belanghebbenden uit het hele land ontvangen. Hier
    hebben Andre Heeres en Jakob Zwinderman de bezoekers meegenomen in het verhaal en projecten van IHOG. Daarnaast was Material Magic van Jack Brandsma te bewonderen en heeft Linde Snijders de bijzondere plek en werkzaamheden van HempFlax toegelicht. De economische boost van Oost- Groningen, mede door nieuwe innovatieve toepassingen van lokale materialen, staat hier centraal.
    Wij kijken terug op een mooie en goed georganiseerde middag, met dank aan Nationaal Programma Groningen en Regio Deal Oost-Groningen.

    Waar? HempFlax, Oude Pekela
    Wanneer? 13 & 14 juni

     NPG IHOG

     Werkbezoek NPG aan Nedmag

     Op 23 juni bracht een delegatie van het Nationaal Programma Groningen een werkbezoek aan de Innovatiehub Oost-Groningen. IHOG brengt regionale grondstoffen en bedrijven samen om duurzaam te innoveren. Zo benutten we de kracht van de regio en versterken we de Noordelijke economie. Tijdens de rondleiding over de locatie van Nedmag (waar IHOG sinds 2019 kantoor houdt) werden een aantal IHOG-projecten en partners gepresenteerd waaronder HempFlax, PlantJeBandje, Zechsal, magnesium-verrijkt zetmeel en Material Magic.

     Waar? Nedmag, Veendam
     Wanneer? 23 juni

     Noorderzon Material Magic IHOG

     Bijdrage-bijeenkomst IHOG Noorderzon

     Tijdens het Noorderzon Festival dit jaar leverde PlantJeBandje duurzame festivalbandjes gemaakt van hennep, en was de expositie van Material Magic te bewonderen in het Forum. Om de bijdrage van deze twee startups te vieren, organiseerden wij een evenement waarin de werkzaamheden werden toegelicht en het glas werd geheven.

     Waar? Forum, Groningen
     Wanneer? 23 augustus

      IHOG Evenementen 2022

      De IHOG is bezig geweest met zowel de participatie als organisatie van een aantal evenementen in 2022. Het gehele jaar door werden er evenementen georganiseerd – voor jong en oud.

      De volgende evenementen stonden op de agenda.

      IHOG activiteiten kalender 2

      IHOG Evenementen 2022

      Afgelopen tijd is de IHOG bezig geweest met zowel de participatie als organisatie van een aantal evenementen. Het gehele jaar door zullen er evenementen worden georganiseerd – voor jong en oud.

      Binnenkort staan de volgende evenementen op de agenda.

      Antropoceen-Kunsthal-Helmond
      Antropoceen Kunsthal Helmond-2

      Antropoceen: Naast Material District zullen er ook diverse duurzame
      prototypes/producten worden tentoongesteld tijdens de expositie
      ‘Antropoceen’ in het Museum Kunsthal te Helmond.

      Wanneer? 10 april – 11 september 2022
      Waar? Kunsthal Helmond

      Uit het Moeras: De expositie “Uit het Moeras” is een project van het
      dagblad van het Noorden waarin familieverhalen uit de Groningse en
      Drentse Veenkoloniën centraal staan.

      Wanneer? v.a. 10 april 2022
      Waar? vanBerensteyn, Veendam

      Uit-het-Moeras
      HIF-foto-

      Hanze Impact festival: Tijdens de bijeenkomst laat je je inspireren, vergaar je inzichten over de hedendaagse onderzoeken van de HanzeHogeschool en wat de effecten zijn voor onze samenleving. Daarnaast biedt het Hanze Impact Festival een mogelijkheid om mee te praten over hoe we deze prachtige regio verder kunnen ontwikkelen.

      Wanneer? 15 juni 2022
      Waar? Van Olsttoren, Zernikeplein 7 in Groningen

      Eindpresentatie AdoptIDee: De afgelopen maanden hebben de leerlingen van de Hendrik Westerschool gewerkt aan AdoptIDee. Een samenwerking tussen de school en de lokale bedrijven (zoals Nedmag, Zechsal en HempFlax) met de hulp van de Innovatiehub Oost-Groningen. De leerlingen zijn bij de bedrijven geweest en hebben hun indrukken verwerkt in een poster en een quiz (per bedrijf), die tijdens de eindpresentatie gepresenteerd zullen worden.

      Wanneer? 6 juli 2022
      Waar? In de MFC de Binding te Oude Pekela

      Adopt-idee-eindpresentatie-
      make-port-mercurius-

      Regiodag – Oost Groningen: Tijdens het tweedaagse werkbezoek van Regio Deal – Oost Groningen gaat IHOG een presentatie geven en daarnaast zal er ook een excursie zijn (dit in samenwerking met Makeport Mercurius). Makeport Mercurius is net zoals de IHOG een innovatief initiatief die ondernemers en onderwijs in de regio versterkt.

      • Wanneer? 8 en 9  september 2022
      • Waar? Makeport Mercurius in Stadskanaal
      AOG-studiedag over innovatie bij Nedmag/IHOG: In het programma van de AOG zal er een werkbezoek aan Nedmag in Veendam plaatsvinden. Daarnaast zal er kennis gemaakt worden met de innovatiehub om ze laten zien hoe de kracht van de regio optimaal benut kan worden. Met als doel om gezamenlijk duurzame producten te produceren voor de markt van de toekomst.

       

      • Wanneer? 6 september 2022
      • Waar? Nedmag te Veendam
      Nedmag-voor-AOG-
      Prinsjesmarkt 2019 | ©Remco den Arend

      Prinsjesfestival: In de week voor en op Prinsjesdag wordt jaarlijkse het Prinsjesfestival gehouden in Den Haag. Prinsjesfestival viert onze democratische rechtsstaat, want het is een groot goed om in een democratie te leven. Ieder jaar biedt het festival een programma vol feestelijke en inhoudelijke activiteiten. Tijdens de Prinsjesmarkt aanwezig zijn met een stand met diverse producten van Zechsal, Hempflax en IHOG. Kom langs en laat je verrassen door het moois uit de regio!

      • Wanneer? 17 september 2022
      • Waar? Hofvijver te Den Haag
      Toneelstuk “Pekels Goud”: In oktober wordt de Wedderwegkerk in Oude Pekela omgetoverd tot een uniek theater. Dan

      wordt in -en rond de kerk het stuk ‘Pekels Goud’ uitgevoerd. Een theaterstuk speciaal geschreven rond de verhalen van legendarische mensen uit het verleden en de kracht van Oude Pekela in het heden én de toekomst. Dus niet alleen terugkijken, maar vooruitkijken.

      Wanneer? Op vrijdag 14 en zaterdag 15 oktober 2022
      Waar? Wedderwegkerk; Hendrik Westerstraat 114 in Oude Pekela

      Veur-Aaltied
      DDW-oktober-2022

      Dutch Design Week: Wat gebeurt er als je hennepvezels met magnesium en aardappelzetmeel combineert? Studenten van Academie Minerva zijn hiermee aan de slag gegaan en hebben duurzame producten ontworpen. Deze prototypes zijn dit najaar te bewonderen tijdens de Dutch Design week in Eindhoven!

      Wanneer? 22 tot en met 30 oktober 2022

      Waar? Verspreid over Eindhoven

      Chemelot Geleen; ‘Bewust meubilair

      Wanneer? vanaf nu t/m september
      Waar? Chemelot Industrial Park
      6167 RD Sittard-Geleen

      Translate »