AdoptIDee en Obs Hendrik Wester

2022 is het jaar dat de vierde editie van AdoptIDee van start is gegaan. AdoptIDee is een initiatief dat het onderwijs op een speelse wijze samenbrengt met innovatieve bedrijven in Groningen. Op deze manier slaan de scholieren uit groep 8 de handen ineen met de bedrijven uit de provincie. De regio heeft veel moois te bieden en het is belangrijk dat de leerlingen hier op de hoogte van zijn.

Deze editie ging groep 8 van de Obs Hendrik Wester te Oude Pekela op bezoek geweest bij Nedmag, Zechsal en Hempflax. Het is leuk om het enthousiasme van de leerlingen te zien bij de bedrijfsbezoeken. Bij Nedmag kregen de leerlingen een labjas en bril, waarmee ze klaar waren zich te wanen in het leven van een wetenschapper in het lab. Tijdens het volgende bezoek bij Zechsal gingen de leerlingen secuur te werk met het inpakken en versturen van magnesium. Daarna werd er een presentatie geven door Linde Snijders van Hempflax over de wonderen van hennep. Als klapper kregen de leerlingen een maatje van hennep die ze mochten besprenkelen met waterkers. Nu aan hen de taak om het te verzorgen en te kijken of de waterkers echt tot leven komt. De dag werd afgesloten met een interessante quiz!

Na weken vol brainstormen en uitwerkingen van plannen is het dan op woensdag 6 juli zo ver. Dan gaan de leerlingen in het Oosterpoort hun ideeën te presenteren aan een groot publiek van Groningse ondernemers, ouders, regionale overheid vertegenwoordigers en andere geïnteresseerden!

Translate »